lauantai 16. syyskuuta 2017

ATC-kortti haaste


Heissan! 

Osallistuin facebookissa Korttiaskartelun ideat ja inspiraatiot ryhmässä Siskon järjestämään ATC-kortti haasteeseen yhdellä kortilla. En ikinä aiemmin ollut tehnyt vastaavaa ja kävin http://silpputehdas.blogspot.fi tutustumassa asiaan paremmin ja googlailin vielä lisäkuvia ja ideoita ATC maailmaan. Sain inspiraation ja tulos on tässä:
ATC-kortin koko on 64x89mm ja siihen voi hyvin hyödyntää korttipohjaksi esim. Kartonkipakkauksia, pahveja jne. Korttipohjaa voi maalata, siihen voi käyttää paperinjämiä muista projekteista, lehdistä leikattuja kuvioita, kiiltokuvia ym. Kaikkea melkein mitä mieleen juolahtaa. ATC-kortteja ei saa myydä, ne ovat keräilykortteja ja niitä voi vaihtaa muiden korttiharrastajien kesken. Kortin kääntöpuolelle ohjeistetaan yleensä laittamaan teoksen nimi, signeeraus, päivämäärä ja numero, mikäli kortti on osa sarjaa. 

Yllä olevaan korttiin olen käyttänyt servettiä, jonka kiinnitin servettilakalla. Märkään servettilakkaan ripottelin kimallejauhetta, liimasin muutaman paperisuikaleen ja Hyötyhallista löytämäni korvakoru pääsi tuunattuna jatkokäyttöön. Muutama puolihelmi ja teksti, niin oli elämäni ensimmäinen ATC-kortti valmis. 

Sisko varoitteli, että tähän voi jäädä koukkuun... Niinpä niin. Kun omistaa addiktoituvat aivot niin alakuvassa näkyy muutaman illan työn tulos. Ei ois malttanu millään lopettaa ja tulla sänkyyn kun nuo on vielä pahasti kesken. 

Alakuvassa on käytetty useampaa tekniikkaa: kokeilin piirtää kuumaliimapistoolilla kuviota paperiin, remonttisiloitteella sabluunan läpi tein kohokuvioita, käytin jämäsuikaleita, servettejä, kangasmerkkiä, valmiita askartelukuvioita, maaleja kerroksittain, yhden setelinkin tuhosin. Eli hyvin monipuoliset mahdollisuudet. Ja valmistuu nopeasti ja muun toiminnan ohessa. Tummareunaiset tein sarjaksi aiheena syksy. 


Huomenna, siis tänään, lähden kokeilemaan pitkästä aikaa miten päänsisäinen kartta 9kk tauon jälkeen toimii kun lähden töihin pitkästä aikaa. Toivotaan, että on töitä mutta jos ei niin onpahan aikaa lisäillä iloksenne kuvia viimeaikojen puuhista. Nyt hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti